⎟

CHLÉB


Základem našeho chleba je bio pšeničná mouka mletá na kameni. V každém chlebu se snažíme namíchat mouky tak, aby vždy byla vystižena co nejlépe charakteristika jednoho typu zrna. A aby střídka, kůrka a textura byly v harmonii. Níže jsou uvedeny naše základní pecny, jinak se chleba zásadně nepravidelně mění podle toho co je dostupno, takže můžete zkoušet stále něco jiného.

ŽITO 33,33 %

BIO PŠENIČNÁ MOUKA* 66,67%

BIO ŽITNÁ MOUKA* 33,33%

FILTROVANÁ VODA

KVÁSEK

BIO SŮL

+

CHARAKTERISTIKA:

Jablečná, ovocná chuť žita. Přirozeně o trošku kyselejší než ostatní chleby.

Střida má povětšinou menší bubliny než naše ostatní chleby.

ALERGENY: obsahuje výživný a zdravý lepek , kteréhož lze dosáhnout pouze použitím mouky mleté na kameni.

*MOUKA MLETÁ NA KAMENI

 

ŠPALDA 33,33 %

BIO CZ PŠENIČNÁ MOUKA* 66,67%

BIO CZ ŠPALDOVÁ MOUKA* 33,33%

FILTROVANÁ VODA

KVÁSEK=voda+mouka

BIO SŮL

+

CHARAKTERISTIKA:

Svěží, ořechová chuť fialové barvy.

Tmavější střída.

Středně velké bubliny.

ALERGENY: obsahuje výživný a zdravý lepek , kteréhož lze dosáhnout pouze použitím mouky mleté na kameni.

*MOUKA MLETÁ NA KAMENI

 

POHANKA 11,11%

BIO CZ PŠENIČNÁ MOUKA* 89,89%

BIO CZ POHANKOVÁ MOUKA*    11,11%

FILTROVANÁ VODA

KVÁSEK=voda+mouka

BIO SŮL

+

CHARAKTERISTIKA:

Chuť jest zemitá a příjemně mléčná.

Velké bubliny ve střídě.

Pudinkový charakter střídy.

ALERGENY: obsahuje výživný a zdravý lepek , kteréhož lze dosáhnout pouze použitím mouky mleté na kameni.

*MOUKA MLETÁ NA KAMENI

 

HOUSKA 15,5%

BIO CZ PŠENIČNÁ MOUKA* 84,5%

BIO CZ KUKUŘIČNÁ POLENTA  15,5%

FILTROVANÁ VODA

KVÁSEK=voda+mouka

MÁSLO

BIO SŮL

+

CHARAKTERISTIKA:

Máslová chuť kukuřice, je v harmonii s obilím mletým na kameni. Čím tmavěji pečená tím lépe chutná.

ALERGENY: obsahuje výživný a zdravý lepek , kteréhož lze dosáhnout pouze použitím mouky mleté na kameni.

*MOUKA MLETÁ NA KAMENI

 

CHLÉB S KUKUŘIČNOU POLENTOU 15,5%

BIO CZ PŠENIČNÁ MOUKA* 74,5%

BIO CZ KUKUŘIČNÁ POLENTA 15,5%

FILTROVANÁ VODA

KVÁSEK=voda+mouka

BIO SŮL

+

CHARAKTERISTIKA:

Chuť pražené kukuřice na kůrce a mléčná chuť vařené kukuřice ve střídě.

Rádi jej pečeme co nejtmavěji.

Zlepšuje to kontrast obou charakteristik. Velmi mokrá střída.

ALERGENY: obsahuje výživný a zdravý lepek , kteréhož lze dosáhnout pouze použitím mouky mleté na kameni.

*MOUKA MLETÁ NA KAMENI